De beste kwaliteit
Vlechtwerk

Al jaren is Apple Bee een vlechtwerkspecialist maar ondertussen zijn wij uitgegroeid tot een ware ‘vrijetijdsvakman’. Met gevlochten meubelen gaan wij altijd voor vernieuwing: nieuwe looks, nieuwe vlechttypes en onderscheidende designs. Voor onze gevlochten tuinmeubelen werken wij al tientallen jaren samen met ambachtslieden in Indonesië, want vlechtwerk is puur handwerk en dat vertrouwen we alleen toe aan specialisten. In Indonesië is een lange traditie in dit ambacht en delen de vlechtwerkspecialisten onze passie voor schoonheid en kwaliteit. Zo zorgen zij ervoor dat onze designs de beste afwerking krijgen en ben jij gegarandeerd van een kwaliteitsproduct waar je jarenlang plezier van hebt! Omdat wij lange levensduur voor onze meubelen belangrijk vinden, hebben we veel tijd en energie geïnvesteerd in ons eigen merk vlechtdraad Biculair®. Deze rotan look-alike is gemaakt van HDPE. Het voordeel van deze draad is dat hij weersbestendig en kleurecht is. Bovendien is hij recyclebaar en daardoor milieuvriendelijk. Lees hieronder meer over ons vlechtwerk!

Bekijk onze vlechtwerk collecties

Zie meer van deze collectie

Ons eigen merk vlechtdraad
Biculair®

Vroeger werd gevlochten met natuurlijke materialen zoals wilgenteen, rotan en pitriet. Zo’n 20 jaar geleden introduceerde Apple Bee een imitatie vlechtdraad Biculair® gemaakt van HDPE (high density polyethylene). Dit is een duurzame, kleurechte en recyclebare HDPE-draad die tegen alle weersomstandigheden kan! Regen of zon, met deze draad maakt het niet uit.

De laatste jaren vlecht Apple Bee ook met brede banden ('belt') zoals in de Elle Belt collectie. Doordat de banden elkaar overlappen, is het vlechtwerk bijzonder stevig en krijgt het meubel een unieke en eigentijdse uitstraling.

Puur
handwerk

Vlechten is bij Apple Bee meubels puur handwerk. Elk strengetje wordt door ambachtslieden één voor één ingevlochten met Biculair® vlechtwerk (HDPE), dat precies op rotan lijkt en aanvankelijk voor professioneel gebruik ontwikkeld is. Dit betekent dat het onder invloed van Europese weersomstandigheden mooi en sterk blijft en kleuren hun natuurlijke karakter blijven behouden, zelfs beter dan echt rotan! De door TNO geteste kwaliteit torent hoog uit boven die van enigszins vergelijkbaar vlechtwerk.

Apple Bee’s vlechtmeubelen zijn onderhoudsarm. Reinig ze met koud/lauw schoon kraanwater. Gebruik een spons of doek (geen staalwol, staalborstel of iets dergelijks) eventueel een beetje groene zeep toevoegen (geen bijtende middelen, allesreinigers of chloor) en naspoelen met koud/lauw schoon kraanwater.
Vind uw
retailer

+
-
Adres
Telefoon
E-mail
Website
Meer details