Berkeley
De beste kwaliteit
Berkeley

Berkeley is de oudste campus van de Universiteit van Californië. Deze campus wordt gezien als het paradepaardje van de Universiteit en staat bekend als zeer kwalitatief en prestigieus. Hier studeren jonge, talentvolle mensen die stevig in hun schoenen staan!

De Berkeley tafel van Apple Bee bezit exact dezelfde eigenschappen als de Berkeley Universiteit, namelijk kwalitatief én prestigieus! Prestigieus vanwege het toonaangevende en stoere design en kwalitatief oersterk door het ‘light weight concrete’ (lichtgewicht beton = LWC) tafelblad.

Het ontwerp van de Berkeley is geïnspireerd op onze succesvolle Oxford tafel en uitgevoerd in een nieuwe, eigentijdse versie. Het sfeervolle teakhout kent een lange traditie in tuinmeubelen en gaat hier een samenwerking aan met stoer beton. De teakhouten poten van de Berkeley tafel zijn afgewerkt met een luxe antique finish. Eetstoelen als Del Mar en Square uit het Apple Bee programma zijn prima te combineren vanwege dezelfde antique finish van het teakhout en de pavement stoffering die mooi aansluit bij het concrete tafelblad van de Berkeley.

APPLE BEE’S LIGHT WEIGHT CONCRETE (LWC)

Light weight concrete (lichtgewicht beton) is een zogenaamde vezelcementplaat, die ook wordt gebruikt voor gevelbeplating. Zowel de binnen- als buitenzijde van een concrete tafelblad is vervaardigd uit samengeperste cementvezels in combinatie met lijm en magnesium. Het magnesium zorgt ervoor dat het materiaal licht van gewicht is, maar toch oersterk blijft. Voor de afwerking van het tafelblad is gekozen voor een fraai hamerslag-motief.

Het LWC tafelblad van de Berkeley is een echte bikkel die zich niet laat aantasten door regen en wind. Hij heeft geen last van scheuren of craquelé-vorming. Ook kou deert hem niet: de tafel is zonder problemen getest in temperaturen tot -15˚ Celsius!

Veel producenten van concrete tafelbladen gebruiken steen-, alu- of glasvezels als kernmateriaal met daaroverheen een cementmengsel. Dit heeft, in tegenstelling tot het LWC van Apple Bee, als gevolg dat het materiaal snel kan gaan scheuren, door de werking van verschillende materialen. Bij het LWC van Apple Bee is dit fenomeen uitgesloten.

 

Zie meer van deze collectie
Vind uw
retailer

+
-
Adres
Telefoon
E-mail
Website
Meer details